Πακιστάν: Η επίθεση κατά της Μαλάλα είναι "επίθεση εναντίον όλων των κοριτσιών του Πακιστάν", δήλωσε ο Ζαρντάρι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πακιστάν: Η επίθεση κατά της Μαλάλα είναι "επίθεση εναντίον όλων των κοριτσιών του Πακιστάν", δήλωσε ο Ζαρντάρι

Ο πακιστανός πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι δήλωσε σήμερα ότι τα πυρά που έρριξαν οι ταλιμπάν στη νεαρή Μαλάλα Γουσαφζάι συνιστούν "επίθεση εναντίον όλων των κοριτσιών" στο Πακιστάν.

"Η επίθεση των ταλιμπάν εναντίον του 14χρονου αυτού κοριτσιού, το οποίο από τα 11 του χρόνια αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, συνιστά επίθεση εναντίον όλων των κοριτσιών στο Πακιστάν, επίθεση εναντίον της παιδείας και όλων των πολιτισμένων ανθρώπων", τόνισε ο Ζαρντάρι στο περιθώριο ενός οικονομικού φόρουμ στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

"Το έργο της είναι πολύ πιο σημαντικό στα μάτια του Θεού από αυτό που κάνουν οι τρομοκράτες στο όνομα της θρησκείας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το αξιοσημείωτο έργο της", πρόσθεσε.

Η 14χρονη Μαλάλα, η οποία τραυματίσθηκε από σφαίρες στον ώμο και το κεφάλι, στις 9 Οκτωβρίου στη Μινγκόρα, τη μεγαλύτερη πόλη της κοιλάδας Σουάτ, μεταφέρθηκε χθες στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, σε νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύονται στρατιώτες που τραυματίζονται στο Αφγανιστάν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ