Αυστραλία: Κινέζικος κολοσσός ενδιαφέρεται για την εξαγορά ομογενειακής επιχείρησης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Κινέζικος κολοσσός ενδιαφέρεται για την εξαγορά ομογενειακής επιχείρησης

Η γιγαντιαία κινέζικη εταιρία Chevalier Group ενδέχεται να γίνει ο βασικός τροφοδότης φρούτων και λαχανικών των σούπερ-μάρκετ Woolworths και Coles που μονοπωλούν την αυστραλιανή αγορά να εξαγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών του ομίλου Moraitis Group.

H εταιρεία Moraitis Group ιδρύθηκε πριν 55 χρόνια από τον ομογενή Νίκο Μωραίτη και ανήκει στον ίδιο. Ο Νίκος Μωραίτης έγινε παναυστραλιανά γνωστός όταν το άλογό του κέρδισε την φημισμένη ιπποδρομιακή κούρσα Melbourne Cup.

Ο ίδιος ξεκίνησε την εταιρεία του διανέμοντας πατάτες, η οποία έφτασε να γίνει ένας κολοσσός που τροφοδοτεί τα αυστραλιανά σούπερ-μάρκετ με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο τζίρος της εταιρείας του διπλασιάστηκε και πέρυσι έφτασε τα 517 εκατομμύρια δολάρια.

Την Moraitis Group διευθύνει τώρα ο Παύλος Μωραίτης που όταν ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον των κινέζων περιορίστηκε να πει πως «ακόμα δεν έχει πέσει υπογραφή».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ