Σερβία: Από τη χώρα αυτή θα αρχίσει η κατασκευή του αγωγού South Stream - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Από τη χώρα αυτή θα αρχίσει η κατασκευή του αγωγού South Stream

Η πρώτη χώρα όπου θα αρχίσει να κατασκευάζεται ο αγωγός South Stream θα είναι η Σερβία, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής της SrbijaGas Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σίγουρη επένδυση στη Σερβία, ύψους 1,7 δισ. ευρώ, σημείωσε ο κ. Μπαγιάτοβιτς και συμπλήρωσε: «Στις 29 Οκτωβρίου θα υπογραφεί η επενδυτική απόφαση και στα τέλη Δεκεμβρίου θα αρχίσουν τα χερσαία έργα κατασκευής επί σερβικού εδάφους».

Ο κ. Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την αγορά σωλήνων και εξοπλισμού για τους σταθμούς συμπίεσης.

«Το κόστος των σταθμών συμπίεσης ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ ενώ θα χρειαστούν 450.000 τόνοι σωλήνες» ανέφερε ο κ. Μπαγιάτοβιτς.

Μιλώντας για τα μελλοντικά, επενδυτικά σχέδια της SrbijaGas, ο κ. Μπαγιάτοβιτς ανέφερε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση της β' φάσης στον αποθηκευτικό χώρο, Banatski Dvor και η κατασκευή νέου σταθμού αποθήκευσης στο χωριό Srpski Itebej, που βρίσκεται επίσης στη Βοϊβοντίνα.

«Με την ολοκλήρωση των δύο αυτών έργων, η Σερβία θα είναι σε θέση να αποθηκεύει τόσο υγραέριο όσο καταναλώνει σε ένα έτος» επισήμανε ο κ. Μπαγιάτοβιτς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χώρα Σερβία αγωγός κατασκευή South Stream
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ