Μαυροβούνιο: Νότα διαμαρτυρίας στο Βελιγράδι για κατασκευή υδροηλεκτρικού εργοστασίου σε διασυνοριακή περιοχή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μαυροβούνιο: Νότα διαμαρτυρίας στο Βελιγράδι για κατασκευή υδροηλεκτρικού εργοστασίου σε διασυνοριακή περιοχή

Νότα διαμαρτυρίας για την κατασκευή υδροηλεκτρικών εργοστασίων στον ποταμό Λιμ θα στείλει η Ποντγκόριτσα στο Βελιγράδι, όπως δήλωσε χθες η υφυπουργός Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τουρισμού του Μαυροβουνίου Ίβανα Βογίνοβιτς.

Όπως είπε η αξιωματούχους του Μαυροβουνίου, η χώρα της θα προστατεύσει τα συμφέροντά της σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση του υδροδυναμικού της περιοχής.

«Το Μαυροβούνιο θα αποταθεί στη Σερβία μέσω της διπλωματικής οδού το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να υπενθυμίσει στο γείτονά του ότι τόσο η Σερβία όσο και το Μαυροβούνιο συμμετέχουν στη Συνθήκη Espoo, που προβλέπει ότι όλα τα συμβαλλόμενα μέρη είναι υποχρεωμένα να ανταλλάσουν πληροφορίες και να διαβουλεύονται σε περίπτωση που ένα διασυνοριακό έργο ενδέχεται να έχει συγκεκριμένες επιζήμιες και αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον σε ένα άλλο κράτος» τόνισε χαρακτηριστικά η υφυπουργός του Μαυροβουνίου.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ