Η Χίλαρι Κλίντον δεσμεύτηκε ότι θα ρίξει φως στις συνθήκες ασφαλείας της αμερικανικής πρεσβείας στη Βεγγάζη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Χίλαρι Κλίντον δεσμεύτηκε ότι θα ρίξει φως στις συνθήκες ασφαλείας της αμερικανικής πρεσβείας στη Βεγγάζη

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δεσμεύτηκε ότι θα ρίξει φως στις συνθήκες ασφαλείας του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, πριν από την επίθεση τις 11ης Σεπτεμβρίου, απαντώντας σε βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που κατήγγειλαν πως ήταν ελλιπής η προστασία της διπλωματικής αποστολής.

Σε επιστολή του που δόθηκε χθες Τρίτη στη δημοσιότητα ο βουλευτής της Καλιφόρνιας Ντάρελ Ισα τονίζει ότι "αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης τον είχαν ενημερώσει πως η αμερικανή διπλωματική αποστολή στη Λιβύη είχε επανειλημμένα ζητήσει, πριν από την επίθεση, να ενισχυθεί η ασφάλεια στη Βεγγάζη".

"Όμως η Ουάσινγκτον δεν δέχτηκε το αίτημα για επιπλέον μέσα προστασίας", επισημαίνει ο βουλευτής που ζήτησε να συζητηθεί το θέμα αυτό στις 11 Οκτωβρίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η Κλίντον δήλωσε πως η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο. "Θέλουμε και οι δύο το ίδιο πράγμα: μια πλήρη και λεπτομερή έρευνα για το τι συνέβη και για το πως θα δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο", αναφέρει η αμερικανίδα υπουργός, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Χίλαρι Κλίντον εδώ και δέκα ημέρες προχώρησε στη σύσταση κυβερνητικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει τα μέτρα ασφαλείας στο προξενείο της Βεγγάζης. Η επιτροπή "αρχίζει τις εργασίες της αυτήν την εβδομάδα για να διαπιστώσει αν οι διαδικασίες και τα συστήματα ασφαλείας ήταν επαρκή και εφαρμόστηκαν σωστά", υπογραμμίζει η Κλίντον.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ