Αυστραλία: Κορυφαίοι πολιτικοί υιοθετούν την πρόταση ομογενή επιχειρηματία για μεγάλη αύξηση του πληθυσμού της χώρας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Κορυφαίοι πολιτικοί υιοθετούν την πρόταση ομογενή επιχειρηματία για μεγάλη αύξηση του πληθυσμού της χώρας

Ο πληθυσμός της Αυστραλίας θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά μέσω της μετανάστευσης και να φθάσει τα 35 εκατομμύρια κατοίκους, από 22 εκατομμύρια που είναι σήμερα.

Αυτό τόνισε ο ομογενής Γεράσιμος Καρύδης ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες στον κατασκευαστικό τομέα της Αυστραλίας.

Με την πρότασή του συμφώνησε αμέσως ο Ομοσπονδιακός υπουργός Ανάπτυξης, Σάϊμον Κριν, ερχόμενος αντίθετος με την θέση της πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ.

Η κα Γκίλαρντ καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών, Μπομπ Καρ, έχουν ταχθεί κατά της μεγάλης πληθυσμιακής αύξησης της χώρας.

Εκτός από τον κ. Κριν, με τον κ. Καρύδη συμφώνησε και ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας Τζάϊ Γουέδεριλ.

«Ο κ. Καρύδης θέλει να αναπτύσσεται η χώρα. Τον στηρίζουμε αν και δεν συμφωνούμε με όλα όσα λέει» είπε ο κ. Γουέδεριλ.

Ο ομογενής επιχειρηματίας, που είναι από τους πιο σημαντικούς χορηγούς του Εργατικού κόμματος υποστήριξε ότι ο πληθυσμός της χώρας πρέπει να φτάσει στα 35 εκατομμύρια κατοίκους.

«Αυτό σημαίνει δουλειές, επενδύσεις, ανάπτυξη» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο πληθυσμός γερνά. Αν δεν ανανεωθεί το εργατικό μας δυναμικό πως θα πληρώνονται οι συντάξεις τους;».

Η δήλωση του κ. Καρύδη έγινε κατά την διάρκεια εκδήλωσης στην Αδελαίδα όπου είχαν προσκληθεί πάνω από 500 φίλοι της οικογένειας, ανάμεσά τους διακεκριμένοι επιχειρηματίες, πρώην και νυν πολιτικοί από όλα τα Κόμματα της Νοτίου Αυστραλίας και της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης, για να γιορτάσουν την 50χρονη πορεία του επιχειρηματία και να τιμήσουν τα επιτεύγματά του.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ