Συγχώνευση με απορρόφηση των θυγατρικών εταιρειών Αλουφύλ και Αλουσύς από την Αλουμύλ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Συγχώνευση με απορρόφηση των θυγατρικών εταιρειών Αλουφύλ και Αλουσύς από την Αλουμύλ

Στην συγχώνευση δι' απορροφήσεως των θυγατρικών της Αλουφύλ ΑΕ και Αλουσύς ΑΕ προχωρά η εισηγμένη εταιρεία κλάδου αλουμινίου Αλουμύλ ΑΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές, η πραγματοποίηση της συγχώνευσης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί με την ολοκλήρωση των απαραίτητων εταιρικών αποφάσεων (κατάρτιση Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, αποφάσεις αρμοδίων εταιρικών οργάνων) από τις συμμετέχουσες εταιρίες και λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

Όσον αφορά στα σχέδια σύμβασης συγχώνευσης δι' απορροφήσεως των δύο θυγατρικών εταιρειών Αλουφύλ ΑΕ και Αλουσύς ΑΕ προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι οι απορροφώμενες εταιρείες θα μεταβιβάσουν το σύνολο της περιουσίας τους (ενεργητικό και παθητικό) στην εταιρεία Αλουμύλ η οποία θα καταστεί αποκλειστική κυρία, νομέας, κάτοχος και δικαιούχος κάθε περιουσιακού στοιχείου των δύο εταιρειών.

Το μετοχικό κεφάλαιο των δύο εταιρειών δεν θα μεταβληθεί και η Αλουμύλ δεν υποχρεούται στην έκδοση νέων μετοχών, επειδή η αξίωση για έκδοση νέων μετοχών αποσβέννυται, αφού κατέχει το σύνολο (100%) των μετοχών των απορροφώμενων εταιρειών και η αξία κτήσεως αυτών είναι ίση με το μετοχικό κεφάλαιο των δύο εταιρειών.

Οι μετοχές τόσο της Αλουφύλ όσο και της Αλουσύς με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα ακυρωθούν, ως μη έχουσες πλέον καμία αξία, συντασσόμενου για το σκοπό ειδικού πρακτικού ακύρωσης, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αλουμύλ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ