Ασαντ: Θα συντονιστώ με όποια σοβαρή προσπάθεια για τον τερματισμό της κρίσης στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ασαντ: Θα συντονιστώ με όποια σοβαρή προσπάθεια για τον τερματισμό της κρίσης στη Συρία

«Τη δέσμευσή του να συντονιστεί πλήρως με όποια σοβαρή προσπάθεια για τον τερματισμό της κρίσης στη Συρία», επανέλαβε σήμερα ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον διεθνή μεσολαβητή Λαχντάρ Μπραχίμι, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρικό μέγαρο.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο πρόεδρος τόνισε πως οι πολιτικές προσπάθειες θα επιτύχουν μόνο αν ασκηθεί πίεση σε χώρες που «εξοπλίζουν τους τρομοκράτες» ώστε να σταματήσουν να στέλνουν όπλα στη Συρία.

Η Συρία κατηγορεί δυτικές χώρες, αλλά κυρίως το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, ότι χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν τους αντάρτες.

Νωρίτερα σήμερα ο Μπραχίμι, απεσταλμένος του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ στη Συρία, δήλωσε ότι «η κρίση επιδεινώνεται και συνιστά κίνδυνο για τον συριακό λαό, την περιοχή και ολόκληρο τον κόσμο».

Έργο του Μπραχίμι είναι να "βελτιώσει" το ειρηνευτικό σχέδιο του προκατόχου του, Κόφι 'Αναν, ώστε αυτό να καταστεί πιο λειτουργικό. Ο ίδιος ο βετεράνος αλγερινός διπλωμάτης έχει χαρακτηρίσει την αποστολή του «σχεδόν αδύνατη».

Η σημερινή ήταν η πρώτη συνάντηση του Μπραχίμι με τον 'Ασαντ, από τότε που αντικατέστησε τον 'Αναν.

Σύμφωνα με πηγές των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, ο Μπραχίμι θα συναντηθεί αργότερα σήμερα με άραβες πρεσβευτές και με αντιπροσωπεία της ΕΕ.

Στο πεδίο των μαχών, ακτιβιστές ανακοίνωσαν ότι 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν κυρίως στις βόρειες επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ