Αιθιοπία: Δόθηκε αμνηστία σε δύο σουηδούς δημοσιογράφους, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αιθιοπία: Δόθηκε αμνηστία σε δύο σουηδούς δημοσιογράφους, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή

Η Αιθιοπία αμνήστευσε δύο σουηδούς δημοσιογράφους, που βρίσκονται στη φυλακή επειδή βοήθησαν μια παράνομη ανταρτική οργάνωση και οι οποίοι πρόκειται να απελευθερωθούν σύντομα, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή.

"Περίπου 1.900 κρατούμενοι πήραν αμνηστία και πρόκειται να απελευθερωθούν τις ερχόμενες ημέρες. Οι σουηδοί δημοσιογράφοι είναι μέσα σ' αυτή την ομάδα", δήλωσε η πηγή προς το πρακτορείο Ρόιτερς.

Συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα ανακοινωθεί η αμνηστία, πρόκειται να δοθεί στις 17:00 (ώρα Ελλάδας), πρόσθεσε η πηγή.

Ο ρεπόρτερ Μάρτιν Σίμπιε και ο φωτογράφος Γιόχαν Πέρσον είχαν συλληφθεί τον Ιούλιο του 2011 αφού είχαν μπει στη χώρα από τη γειτονική Σομαλία με μαχητές της ανταρτικής οργάνωσης Εθνικοαπελευθερωτικό Μέτωπο Ογκαντέν.

Η κυβερνητική πηγή είπε πως η αμνηστία είχε εγκριθεί πριν από το θάνατο του πρωθυπουργού Μέλες Ζενάουι, ο οποίος απεβίωσε στις 20 Αυγούστου έπειτα από μακρά ασθένεια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ