Το όνομα του συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού δόθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Καβάλας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το όνομα του συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού δόθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Καβάλας

Με μια λιτή τελετή η πόλη της Καβάλας τίμησε το μεσημέρι τον συγγραφέα, Βασίλη Βασιλικό, δίνοντας το όνομά του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης. Με την τιμητική αυτή εκδήλωση άνοιξαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια απελευθέρωσης της Καβάλας.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η Καβάλα τιμά τον δικό της άνθρωπο, τον διακεκριμένο συγγραφέα ο οποίος δώρισε χιλιάδες τίτλους βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της γενέτειράς του. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του και ευχήθηκε στο μέλλον να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να υπηρετεί τα γράμματα.

«Αυτή η χώρα, σημείωσε ο δήμαρχος, ορθοπόδησε και βρήκε το δρόμο της προόδου χάρη και στις ευεργεσίες των υπέροχων εκείνων Ελλήνων που θεωρούσαν καθήκον τους την ευεργεσία προς την πατρίδα».

Παίρνοντας το λόγο ο Βασίλης Βασιλικός δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την μεγάλη τιμή που του κάνει η γενέτειρά του. Θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια στην Καβάλα και όσα τον σημάδευσαν στην μετέπειτα συγγραφική ζωή του. Αναφέρθηκε στην αξία του βιβλίου το οποίο όπως είπε σε στιγμές δύσκολες για τον άνθρωπο αποτελεί στήριγμα, συντροφιά κι ελπίδα ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του έργου των βιβλιοθηκών.

Μετά την ολοκλήρωση των χαιρετισμών οι κ.κ. Σιμιτσής και Βασιλικός αποκάλυψαν την αναμνηστική πινακίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας που πλέον φέρει το όνομα του συγγραφέα. Στη συνέχεια ο κ. Βασιλικός μαζί με τη σύζυγό του συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ