Σερβία: Το Βελιγράδι παύει να μποϊκοτάρει τις συναντήσεις όπου υπάρχει εκπροσώπηση του Κοσόβου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Το Βελιγράδι παύει να μποϊκοτάρει τις συναντήσεις όπου υπάρχει εκπροσώπηση του Κοσόβου

Νέα οδηγία, βάσει της οποίας Σέρβοι αξιωματούχοι θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν σε συναντήσεις και συνέδρια, στα οποία συμμετέχουν κι εκπρόσωποι του Κοσόβου, υιοθέτησε η σερβική κυβέρνηση. Η νέα αυτή οδηγία εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των συμφωνηθέντων στο διάλογο Βελιγραδίου- Πρίστινας.

Στην οδηγία επισημαίνεται ότι σε όλα τα έγγραφα των σχετικών συναντήσεων και συνεδρίων, τουλάχιστον στην πρώτη αναφορά στο Κόσοβο, θα υπάρχει υποσημείωση, η οποία θα αναφέρει τα εξής: «Η περιγραφή αυτή δεν προδικάζει το καθεστώς του Κοσόβου και είναι σε συμφωνία με το Ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ και της γνωμοδότησης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου».

Μέχρι πρόσφατα, η Σερβία μποϊκόταρε τις περιφερειακές συναντήσεις, όπου υπήρχε εκπροσώπηση και του Κοσόβου.

Σερβικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι η οδηγία αυτή υιοθετήθηκε με στόχο να αποφευχθούν περαιτέρω «άμεσες κι έμμεσες οικονομικές ζημίες».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ