Ολάντ και Ραχόι δηλώνουν, προσήλωση στον αμετάκλητο χαρακτήρα του ευρώ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Ολάντ και Ραχόι δηλώνουν, προσήλωση στον αμετάκλητο χαρακτήρα του ευρώ

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι διετύπωσαν από κοινού σήμερα στη Μαδρίτη ένα μήνυμα στήριξης του ευρώ, με τον ισπανό πρωθυπουργό να δηλώνει πως «ούτε το ευρώ, ούτε η κοινή αγορά, ούτε η ΕΕ, θα οπισθοδρομήσουν». «Ο Ραχόι κι εγώ είμαστε αμετακίνητα προσηλωμένοι στον αμετάκλητο χαρακτήρα του ευρώ», υπογράμμισε ο Ολάντ στην διάρκεια της κοινής τους συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία ανήγγειλαν την διεξαγωγή μίας γαλλοϊσπανικής συνόδου κορυφής στις 10 Οκτωβρίου στο Παρίσι.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει στις δηλώσεις του πως η Ισπανία είναι «κυρίαρχο κράτος» και θα αποφασίσει μόνη της εάν θα χρειασθεί να προσφύγει σε μία συνολική 'διάσωση' της οικονομίας της μέσω δανεισμού από την Ευρωζώνη, τη στιγμή που η πίεση των αγορών την ποδηγετεί προς αυτήν τη λύση.

«Η Ισπανία θα αποφασίσει εάν ναι ή εάν όχι, το πότε και το πώς» θα προσφύγει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), τόνισε ο Ολάντ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ