Ο Επίτροπος Έτινγκερ, δεν αποκλείει η Μέρκελ να αναλάβει κάποια κορυφαία θέση στις Βρυξέλλες στο μέλλον - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Επίτροπος Έτινγκερ, δεν αποκλείει η Μέρκελ να αναλάβει κάποια κορυφαία θέση στις Βρυξέλλες στο μέλλον

Την ανάληψη κορυφαίου ευρωπαϊκού αξιώματος από την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θεωρεί πιθανή ο γερμανός Επίτροπος αρμόδιος για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ, σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξής του στην εφημερίδα "Die Zeit", το οποίο προδημοσιεύεται σήμερα. «Θα έλθει η στιγμή που το επόμενο βήμα της σταδιοδρομίας ενός επικεφαλής της κυβέρνησης μιας μεγάλης χώρας-μέλους (της ΕΕ) θα είναι οι Βρυξέλλες», δηλώνει ο κ. Έτινγκερ και, ερωτώμενος αν μπορεί να φανταστεί ότι η κυρία Μέρκελ θα αναλάβει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνει: «Σε πρώτη φάση η Καγκελάριος αποφάσισε ότι θέλει να παραμείνει Καγκελάριος. Αλλά δεν αποκλείω να τεθεί γι' αυτήν στη διάρκεια της δεκαετίας το ζήτημα της ανάληψης καθηκόντων στις Βρυξέλλες».

Ο γερμανός Επίτροπος κάνει λόγο για ελλιπή παρουσία μελών της γερμανικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες. "Θα ευχόμουν να περνούσαν περισσότερες ημέρες στις Βρυξέλλες οι Γερμανοί υπουργοί" τονίζει, αλλά διευκρινίζει ότι η κριτική του δεν αφορά την κυρία Μέρκελ και τον Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρυξέλλες Μέρκελ επίτροπος Έτινγκερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ