Ισραήλ: Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της οικογένειας της Ρέιτσελ Κόρι εναντίον του ισραηλινού κράτους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισραήλ: Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της οικογένειας της Ρέιτσελ Κόρι εναντίον του ισραηλινού κράτους

Ισραηλινό δικαστήριο απέρριψε σήμερα την αγωγή που είχαν καταθέσει κατά του ισραηλινού κράτους οι γονείς της αμερικανίδας ακτιβίστριας Ρέιτσελ Κόρι, η οποία το 2003 σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας από εκσκαφέα των ισραηλινών δυνάμεων στην διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας και ενώ προσπαθούσε να αποτρέψει την κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων.

Οι γονείς της Κόρι Κρεγκ και Σίντι κατέθεσαν αγωγή το 2005 στην ισραηλινή πόλη Χάιφα κατηγορώντας το ισραηλινό κράτος για ανθρωποκτονία και για τη μη πραγματοποίηση ενδελεχούς και αξιόπιστης έρευνας για τις συνθήκες θανάτου της.

Στην μακροσκελή απόφαση που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, ο δικαστής αναφέρει ότι το κράτος δεν ήταν υπεύθυνο για την όποια "προκληθείσα βλάβη" καθώς έγινε στη διάρκεια αυτού που χαρακτήρισε "επιχειρήσεις σε εμπόλεμη περίοδο". Ο ίδιος χαρακτήρισε τον θάνατο της Κόρι "λυπηρό ατύχημα".

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ