Να χρηματοδοτηθούν οι δραστηριότητες της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης ζητά η Αλέκα Παπαρήγα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Να χρηματοδοτηθούν οι δραστηριότητες της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης ζητά η Αλέκα Παπαρήγα

«Ανεξάρτητα από τη θέση που κρατήσαμε στη Βουλή, όταν γινόταν ο νέος θεσμός, σήμερα είμαστε αποφασισμένοι, κυρίως στηρίζοντας και τοπικές κινητοποιήσεις και γενικότερες, να διεκδικήσουμε, για όσες αρμοδιότητες έχουν περάσει στην περιφέρεια , να δοθούν τα χρήματα από όλες τις πηγές χρηματοδότησης που είχαν υποσχεθεί και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όσοι στήριξαν την τέτοια αρχιτεκτονική του νέου θεσμού» δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε, στον Περισσό, με το προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «πρέπει να χρηματοδοτηθούν κυρίως, όλες εκείνες οι δραστηριότητες που αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα ή έργα πραγματικά τοπικά». Εξέφρασε, παράλληλα, τη ριζική διαφωνία του ΚΚΕ με το ότι «η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποδώσει τα χρήματα που έχει ψηφίσει στον προϋπολογισμό και, πάντα, στο βωμό του να πληρώσουν οι πολλοί τα βάρη της κρίσης που δημιούργησαν οι λίγοι».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Σγουρός, διατύπωσε την συμφωνία του με την τοποθέτηση της κ. Παπαρήγα, «με την εξής σημείωση: Αυτή τη στιγμή έχουμε κοινωνική, οικονομική κρίση. Εμείς προσπαθούμε, ως αυτοδιοίκηση δεύτερου βαθμού, να δώσουμε λύση στον πολίτη. Υπάρχει μια σύγχυση μεταξύ τοπικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, που άλλα προγραμμάτισαν και άλλα γίνονται».

«Εμείς δεν θα αφήσουμε αναπάντητα (τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά)» είπε ο κ. Σγουρός, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση με τη γγ του ΚΚΕ, αρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας και «συνειδητή επίσκεψη από όλα τα μέλη του ΔΣ, για να βάλουμε τέλος στον κατήφορο που πλήττει τον πολίτη (και) εκεί θα μας βρουν όλοι απέναντί τους, σωστά, χωρίς πυροτεχνήματα».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ