Δεν νοείται λύση του Κυπριακού χωρίς επιστροφή της Μόρφου, δηλώνει ο επίτροπος Προεδρίας της χώρας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Δεν νοείται λύση του Κυπριακού χωρίς επιστροφή της Μόρφου, δηλώνει ο επίτροπος Προεδρίας της χώρας

Δεν νοείται λύση του Κυπριακού, χωρίς την επιστροφή της Μόρφου σε ελληνοκυπριακή διοίκηση, τόνισε ο επίτροπος Προεδρίας της Κύπρου Γιώργος Ιακώβου, μιλώντας σε αντιπροσωπεία των κατοίκων της Μόρφου, η οποία, με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης, του επέδωσε ψήφισμα με αφορμή τη σημερινή επέτειο της κατάληψής της, κατά τη δεύτερη φάση της εισβολής του 1974.

Η δήλωση του κ. Ιακώβου -που παρέλαβε εκ μέρους του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια το ψήφισμα- αποτελεί απάντηση σε πρόσφατες δηλώσεις Τουρκοκυπρίων επισήμων, οι οποίοι, επαναλαμβάνοντας θέση του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσαν ότι η Μόρφου δεν θα επιστραφεί στους Ελληνοκυπρίους.

Μάλιστα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε, πρόσφατα, σε ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων, ότι μετά τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού άρχισαν να διαπιστώνονται επενδύσεις στη Μόρφου, η οποία δεν γνώρισε καμιά ανάπτυξη, γιατί οι Τουρκοκύπριοι που εγκαταστάθηκαν εκεί είχαν υπόψη ότι η πόλη θα επιστραφεί στους κατοίκους της.

Το ψήφισμα των κατοίκων της Μόρφου επιδόθηκε, επίσης, στον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυπριακό Κύπρος Ταγίπ Ερντογάν Μόρφου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ