Σερβία: Ο Ρ. Λιάγιτς παραμένει πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου για τη Συνεργασία με το ICTY - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Ο Ρ. Λιάγιτς παραμένει πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου για τη Συνεργασία με το ICTY

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Ρασίμ Λιάγιτς θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής του Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βέτσερνιε Νόβοστι» του Βελιγραδίου, σύντομα θα παραταθεί και επίσημα η θητεία του κ. Λιάγιτς, ο οποίος ανέλαβε επίσης καθήκοντα υπουργού Εξωτερικού και Εσωτερικού Εμπορίου, Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορικής στη νέα κυβέρνηση της Σερβίας.

Ο κ. Λιάγιτς θα συνεχίσει τη συνεργασία με το ICTY στην παράδοση εγγράφων, σε θέματα μαρτύρων και την παροχή βοήθειας σε Σέρβους καταδικασθέντες για εγκλήματα πολέμου και στις οικογένειές τους.

Ο Ρασίμ Λιάγιτς, αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σερβίας, είναι πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου για τη Συνεργασία με το ICTY από το 2004 και στη διάρκεια της θητείας του η χώρα εκπλήρωσε όλες τις δεσμεύσεις προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ