Αυστρία: Ο ελληνικός τουρισμός παίρνει θετική τροπή, γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστρία: Ο ελληνικός τουρισμός παίρνει θετική τροπή, γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ»

Για θετική τροπή στον ελληνικό τουρισμό, κάνει λόγο σε σημερινό δημοσίευμά της η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», επικαλούμενη τα στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των τουριστών από το εξωτερικό τον Ιούλιο ήταν μειωμένος μόνο κατά 3,4 % σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011, κάτι που οφείλεται και στη μείωση των τιμών των ξενοδοχείων.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, σε ορισμένους προορισμούς, όπως στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο καταγράφεται αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, ωστόσο, αυτή η ευχάριστη εξέλιξη δεν αντικατοπτρίζεται στα έσοδα από τη φορολογία, καθώς σε πρόσφατους ελέγχους διαπιστώθηκε πως οι επιχειρήσεις της Ζακύνθου δεν απέδιδαν φόρους στο κράτος, κάτι που παρατηρήθηκε επίσης στη Λευκάδα και σε περιοχές της Κρήτης.

Όπως σημειώνεται σχετικά, από την Κρήτη μέχρι και την Κέρκυρα οι παραλίες είναι γεμάτες, ενώ και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία είναι και πάλι αυξημένες και αυτό που μέχρι πρότινος διαγραφόταν ως ένα καταστροφικό καλοκαίρι για τον ελληνικό τουρισμό, φαίνεται να έχει πάρει θετική τροπή.

Σε σταθεροποίηση του αριθμού των κρατήσεων για διακοπές Αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα, μετά την πτώση της τάξης του 30% το μήνα Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού «Thomas Cook», αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ».

Ωστόσο, όπως δηλώνει ο ελληνικής καταγωγής διευθυντής του ταξιδιωτικού οργανισμού, Ιωάννης Αφουκατούδης, οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα είναι σαφώς λιγότερες από πέρυσι,, η Ισπανία ανεβαίνει σταθερά στις προτιμήσεις των Αυστριακών, ενώ ακολουθεί η Τουρκία και η Ελλάδα έρχεται στην τρίτη θέση.

Πάντως στις κρατήσεις «της τελευταίας στιγμής» για διακοπές, οι Αυστριακοί φαίνεται να προτιμούν και πάλι την Ελλάδα -- που εδώ και πολλά χρόνια κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις, ή ακόμη και την πρώτη θέση, των προτιμήσεών τους ως χώρα προορισμού -- και σε αυτό πρέπει να συντελούν, οι μειωμένες τιμές που προσφέρονται από πολλά αυστριακά τουριστικά γραφεία.

Όπως δήλωσε πρόσφατα στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Ετσεραιχ», ο διευθυντής γνωστής τουριστικής διαδικτυακής πύλης, Πέτερ Γκρόσμαν, «Η Ελλάδα είναι ο μεγάλος νικητής στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής». Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, η Ελλάδα βρίσκεται, μετά την Κροατία, στη δεύτερη θέση στις κρατήσεις «της τελευταίας στιγμής», ενώ στην τρίτη θέση φέρονται να ακολουθούν οι αυστριακές λουτροπόλεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυστριακών τουριστικών οργανισμών, οι κρατήσεις στην Αυστρία, για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα έχουν μειωθεί, μέσα στους πρώτους πέντε μήνες φέτος, κατά 15-20%, σε σχέση με πέρσι.

Κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα -- ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της - 8,4 εκατομμύρια κάτοικοι - βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Τουρισμός Αυστρία Κουρίρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ