Ρουμανία: ΔΝΤ και ΕΕ στο Βουκουρέστι για τον έλεγχο τήρησης των δεσμεύσεων της κυβέρνησης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρουμανία: ΔΝΤ και ΕΕ στο Βουκουρέστι για τον έλεγχο τήρησης των δεσμεύσεων της κυβέρνησης

Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκίνησαν σήμερα μια επίσκεψη διάρκειας δύο εβδομάδων στη Ρουμανία προκειμένου να αποτιμήσουν τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η κεντροαριστερή κυβέρνηση που κυβερνά τη χώρα από τον Μάιο. Η αποστολή των πιστωτών της Ρουμανίας ξεκινά τρεις ημέρες μετά το δημοψήφισμα για την αποπομπή του κεντροδεξιού προέδρου Τραϊάν Μπασέσκου, στο οποίο η συμμετοχή ήταν πολύ μικρή για να κριθεί έγκυρο το αποτέλεσμα. Το Συνταγματικό Δικαστήριο έχει κληθεί να αποφασίσει αν θα ακυρώσει το δημοψήφισμα ώστε να αναλάβει και πάλι τα καθήκοντά του ο Μπασέσκου.

Το ΔΝΤ και η ΕΕ ανέβαλαν για μία εβδομάδα την επίσκεψή τους στο Βουκουρέστι --αρχικά προβλεπόταν να αρχίσει στις 24 Ιουλίου-- ώστε να μην εμπλακούν στην προεκλογική εκστρατεία.

Την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του έχει κάνει το καθήκον της και έχει τηρήσει όλες τις υποσχέσεις που είχε δώσει στο ΔΝΤ και την ΕΕ. Οι αναλυτές ωστόσο εκτιμούν ότι οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις έχουν παγώσει αφότου ξέσπασε, στις αρχές Ιουλίου, μία από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις που έχει ζήσει η Ρουμανία τα τελευταία χρόνια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβέρνηση ΔΝΤ ΕΕ Ρουμανία δεσμεύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ