Βέλγιο: Αποφυλακίστηκε υπό όρους η Μισέλ Μαρτέν, συνεργός του παιδεραστή και δολοφόνου Ντιτρού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βέλγιο: Αποφυλακίστηκε υπό όρους η Μισέλ Μαρτέν, συνεργός του παιδεραστή και δολοφόνου Ντιτρού

Βελγικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την αποφυλάκιση υπό όρους της Μισέλ Μαρτέν, πρώην συζύγου και συνεργού του διαβόητου παιδεραστή Μαρκ Ντιτρού.

Η 52χρονη Μαρτέν, η οποία καταδικάστηκε το 2004 σε 30 χρόνια κάθειρξη ως συνεργός του Ντιτρού, αλλά βρίσκεται στη φυλακή από το 1996 όταν η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, πρόκειται να μεταφερθεί σε μοναστήρι αλλά όχι σε περιοχές όπου ζουν οι οικογένειες των θυμάτων.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθεί στην περιοχή Μαλόν του κεντρικού Βελγίου και όχι στη Λιέγη στα ανατολικά ή σε μια επαρχία του Λουξεμβούργου, ενω θα κρατήσει απόσταση από τους συγγενείς των θυμάτων.

Στο παρελθόν η Μαρτέν είχε κάνει τρεις αποτυχημένες αιτήσεις αποφυλάκισης, ενώ οι γαλλικές αρχές είχαν απορρίψει το αίτημά της να μεταφερθεί σε μοναστήρι.

Ο Ντιτρού καταδικάστηκε σε ισόβια τον Ιούνιο του 2004 για την απαγωγή και τον βιασμό την δεκαετία του 90 έξι ανήλικων κοριτσιών, τέσσερα εκ των οποίων πέθαναν.

Η Μαρτέν καταδικάστηκε διότι βοήθησε τον Ντιτρού να απαγάγει και να βιάσει έξι κορίτσια, να δολοφονήσει δύο από αυτά και να αφήσει δύο οκτάχρονες να πεθάνουν από εγκατάλειψη την περίοδο 1995-96.

Ο Ντιτρού, που καταδικάστηκε σε ισόβια το 2004, παραμένει στη φυλακή και δεν αναμένεται να του δοθεί αναστολή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ