Κροατία: Μέλη της ακτοφυλακής έσπευσαν για βοήθεια σε σκάφος με 65 λαθρομετανάστες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κροατία: Μέλη της ακτοφυλακής έσπευσαν για βοήθεια σε σκάφος με 65 λαθρομετανάστες

Μέλη της κροατικής ακτοφυλακής προσπαθούν να σώσουν μεγάλο αριθμό παράνομων λαθρομεταναστών που βρίσκονται σε μηχανοκίνητο σκάφος, το οποίο λόγω βλάβης στη μηχανή πλέει εδώ και δύο μέρες στην Αδριατική, σε διεθνή ύδατα, νότια του νησιού Μλιετ.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Κροατίας, όταν αναγνωριστικό αεροσκάφος της Κροατικής Αεροπορίας διαπίστωσε ότι μηχανοκίνητο σκάφος υπό άγνωστη σημαία πλέει στη θαλάσσια περιοχή, σκάφος της ακτοφυλακής από την Χρβάτσκα Κοστάινιτσα έσπευσε για βοήθεια.

Το πλήρωμα του σκάφους χωρητικότητας 10 ατόμων ειδοποίησε ότι υπάρχει πρόβλημα αναφέροντας ότι οι επιβαίνοντες είναι 65 άτομα από ασιατικές και αφρικανικές χώρες και ότι δύο άτομα είναι σε κακή κατάσταση υγείας.

Τα μέλη της ακτοφυλακής που έφθασαν για βοήθεια δεν έχουν διαπιστώσει μέχρι στιγμής ποιος είναι ο καπετάνιος του σκάφους, επειδή κανένας από τους επιβαίνοντες δεν θέλει να δώσει τα στοιχεία του.

Επειδή το σκάφος πλέει σε διεθνή ύδατα οι άνδρες της κροατικής ακτοφυλακής δεν μπορούν να προχωρήσουν σε άλλες ενέργειες χωρίς την άδεια του καπετάνιου.

Στους λαθρομετανάστες από τη Σομαλία, την Αίγυπτο, τη Συρία και το Αφγανιστάν δόθηκαν νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ