Βρετανός Πρέσβης στην Κύπρο: Η τουρκική πλευρά δεν δίνει πειστικές απαντήσεις στα περί «σχεδίου Β» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βρετανός Πρέσβης στην Κύπρο: Η τουρκική πλευρά δεν δίνει πειστικές απαντήσεις στα περί «σχεδίου Β»

Ουδείς από πλευράς Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων δεν δίνει πειστικές απαντήσεις ως προς το τι μπορεί να είναι το τουρκικό «σχέδιο Β» στο Κυπριακό, εκτιμά ο Βρετανός πρέσβης στη Λευκωσία Μάθιου Κιντ.

Αυτό αφήνει να διαφανεί μέσα από τα λεχθέντα του στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Όπως αναφέρει στη συνέντευξή του, όταν η τουρκική πλευρά ερωτάται σχετικά με αυτό το σχέδιο, οι απαντήσεις που δίνει δεν ξεκαθαρίζουν το τι έχουν κατά νουν είτε η Τουρκία είτε οι Τουρκοκύπριοι.

Ο Βρετανός διπλωμάτης αναφέρεται και στην έναρξη της κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η Κύπρος θα πράξει όλα όσα χρειάζονται.

Σημειώνει το γεγονός ότι η Προεδρία αρχίζει σε μια δύσκολη περίοδο για την Κύπρο, αλλά εκτιμά πως πέρα από κάποια στελέχη στο Υπουργείο Οικονομικών που θα χρειάζεται να συνομιλούν με την Τρόικα, δεν βλέπει να εγείρονται οποιαδήποτε προβλήματα στην άσκηση των καθηκόντων της Προεδρίας.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ