ΠΓΔΜ: Το ενδεχόμενο πολιτικής συνεργασίας εξέτασαν οι Τσερβένκοφσκι και Γκεοργκίεφσκι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΠΓΔΜ: Το ενδεχόμενο πολιτικής συνεργασίας εξέτασαν οι Τσερβένκοφσκι και Γκεοργκίεφσκι

Το ενδεχόμενο μελλοντικής πολιτικής συνεργασίας εξέτασαν, την Πέμπτη, στα Σκόπια, ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και ο αρχηγός του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος «VMRO-Λαϊκό Κόμμα» και πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ (την περίοδο 1998-2002) Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι.

Όπως δήλωσαν, οι λόγοι που τους οδηγούν σε μία πιθανή μελλοντική συνεργασία σχετίζονται με τις «καταστροφικές πολιτικές» της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, οι οποίες, όπως σημείωσαν, οδηγούν στον οικονομικό μαρασμό της χώρας, στη διεθνή απομόνωση της και στην υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών.

Η συνάντηση των κ.κ. Τσερβένκοφσκι και Γκεοργκίεφσκι και το ενδεχόμενο να συμμαχήσουν σε ένα κοινό πολιτικό μπλοκ κατά του Ν.Γκρούεφσκι, προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των ΜΜΕ των Σκοπίων, καθώς οι δύο αυτοί πολιτικοί, για πολλά χρόνια, ήταν πολιτικοί αντίπαλοι.

Μάλιστα, ο Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι ήταν ο ιδρυτής και ηγέτης για πολλά χρόνια του κόμματος VMRO-DPMNE, του οποίου ηγείται σήμερα ο Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, τις προηγούμενες ημέρες, είχε συναντήσεις και με άλλους αρχηγούς σλαβομακεδονικών εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του για το σχηματισμό ενός ισχυρού αντιπολιτευτικού μπλοκ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ