Το Ισραήλ διατηρεί ασάφεια για πιθανή εμπλοκή του στη δολοφονία στελέχους της Χαμάς στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το Ισραήλ διατηρεί ασάφεια για πιθανή εμπλοκή του στη δολοφονία στελέχους της Χαμάς στη Συρία

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ διατήρησε σήμερα την ασάφεια για πιθανή ανάμιξη της χώρας του στη δολοφονία χθες ενός στρατιωτικού στελέχους της Χαμάς στη Δαμασκό. Η παλαιστινιακή οργάνωση είπε ότι υποψιάζεται την ισραηλινή Μοσάντ για την ενέργεια αυτή.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι κατ΄ανάγκην αλήθεια», δήλωσε στο στρατιωτικό ραδιόφωνο απαντώντας στην ερώτηση για έναν ενδεχόμενο ρόλο των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών στη δολοφονία του Καμάλ Χουσέιν Γαναζέ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό υπουργό, ο αξιωματούχος αυτός της Χαμάς δεν ανήκε στους "ακέραιους της γενιάς του".

Ο Παλαιστίνιος δολοφονήθηκε στο προάστιο Κουντσάγια της επαρχίας της Δαμασκού από άγνωστους που μπήκαν στο σπίτι του, οι οποίοι κατόπιν αφαίρεσαν φακέλους από εκεί, δήλωσε ο αξιωματούχος της Χαμάς που ζήτησε να μην κατονομαστεί και είπε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μοσάντ βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γαναζέ ήταν ένας από τους βοηθούς του Μαχμούντ Αμπντελ Ραούφ Αλ-Μαμπχούχ, του στελέχους της Χαμάς που βρέθηκε νεκρό τον Ιανουάριο του 2010 σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ντουμπάι. Η τοπική αστυνομία είχε κατηγορήσει τη Μοσάντ ότι βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία.

Η Χαμάς έλαβε επί πολλά χρόνια τη στήριξη της Δαμασκού απέναντι στο Ισραήλ και το πολιτικό της γραφείο εδρεύει στη Δαμασκό. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, ο επικεφαλής του γραφείου, ο Χάλεντ Μεσάαλ και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι δεν διαμένουν πλέον μόνιμα στη Δαμασκό.

Παράλληλα ο Μπαράκ άφησε να εννοηθεί ότι η Ρωσία φέρεται να αποφάσισε να μην προμηθεύσει και άλλα εξελιγμένα όπλα στο συριακό καθεστώς, μετά την επίσκεψη στις αρχές της εβδομάδας στο Ισραήλ του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ελπίζω ότι δεν θα φθάσουν νέα όπλα στη Συρία, κυρίως για την ενίσχυση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας. Σύμφωνα με τον Μπαράκ, ο πρόεδρος Πούτιν «ακούει πλήρως αυτά που λέμε» για το θέμα αυτό, το οποίο αφορά την προμήθεια πυραύλων εδάφους-αέρος τύπου S-300 στη Δαμασκό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ