Ναυάγιο με αγνοούμενους μετανάστες στο νησί των Χριστουγέννων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ναυάγιο με αγνοούμενους μετανάστες στο νησί των Χριστουγέννων

Ένα σκάφος με περίπου 150 μετανάστες βυθίστηκε εκατό μίλια από το νησί των Χριστουγέννων ,ανακοίνωσε η Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα της Αυστραλίας (AMSA).

«Ένα σκάφος βυθίστηκε 107 μίλια βόρεια της Νήσου των Χριστουγέννων, υπήρχαν 150 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες επί του σκάφους,» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της AMSA.

Τελικά τα συνεργεία διάσωσης περισυνέλεξαν 123 μετανάστες, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ.

«Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, 123 άνθρωποι διασώθηκαν», δήλωσε η Γκίλαρντ στο κοινοβούλιο και πρόσθεσε πως στο πλοίο επέβαιναν 123 ως 133 μετανάστες αντι για 150 που αναφέρθηκε στην αρχή

Το νέο αυτό ναυτικό δυστύχημα σημειώνεται λίγες ημέρες μετά το ναυάγιο πλοίου με περίπου 200 μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, περίπου στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Τα πρόσφατα επεισόδια έχουν προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση στην Αυστραλία για τη μεταναστευτική πολιτική και την ασφάλεια των συνόρων.

Τα νερά ανάμεσα στην Ινδονησία και το Νησί των Χριστουγέννων είναι μια συνηθισμένη, αλλά επικίνδυνη πορεία για τους μετανάστες που σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο στην Αυστραλία. Μέσα στην χρονιά αυτή, τουλάχιστον 50 πλοία που μετέφεραν 4.000 μετανάστες εντοπίστηκαν από τις αυστραλιανές αρχές.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ