Μεξικό: Ο υποψήφιος Πένια Νιέτο διατηρεί προβάδισμα σχεδόν 14 μονάδων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μεξικό: Ο υποψήφιος Πένια Νιέτο διατηρεί προβάδισμα σχεδόν 14 μονάδων

Ο επικρατέστερος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στο Μεξικό Ενρίκε Πένια Νιέτο διατηρεί το ευρύ προβάδισμά του έναντι του κεντροαριστερού του αντιπάλου Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η νέα έρευνα ενόψει των προεδρικών εκλογών της 1ης Ιουλίου της εταιρίας Buendia & Laredo για την εφημερίδα El Universal φέρει τον Πένια Νιέτο, τον υποψήφιο του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) να χάνει 0,8% (σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση της 4ης Ιουνίου) και να συγκεντρώνει 37,0%. Το ποσοστό του ηττημένου των προεδρικών εκλογών του 2006, του Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος αύξανε τα ποσοστά του τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω μια σειράς διαδηλώσεων εναντίον του υποψηφίου του PRI στις οποίες πρωταγωνίστησαν νέοι, μειώθηκε 0,4%, στο 23,5%.

Η Χοσεφίνα Βάσκες Μότα του κυβερνώντος Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN) είδε το ποσοστό της να πέφτει 1%, στο 21,4%.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.600 ψηφοφόρων από την 11η ως την 14η Ιουνίου και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±3,5%, ανέφερε η Ελ Ουνιβερσάλ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ