Ελάχιστα ανανεωμένη σε σύγκριση και με τις εκλογές του Μαΐου είναι η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Πελοποννήσου.
Χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών είναι ότι το ΠΑΣΟΚ που επί χρόνια είχε μεγάλη εκπροσώπηση με πρωτοκλασάτα στελέχη, στις περιφέρειες της Μεσσηνίας και της Κορινθίας, πλέον δεν εκλέγει βουλευτές, ενώ οι τριεδρικές περιφέρειες της Λακωνίας και της Αργολίδας, παρά την άνοδο της ΝΔ συγκριτικά με το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου, παύουν να θεωρούνται παραδοσιακά γαλάζια «κάστρα».
Παράλληλα, στους πέντε νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου, για πρώτη φορά δεύτερο κόμμα και με διαφορά από το τρίτο ΠΑΣΟΚ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που επανεκλέγει βουλευτές όσους είχαν εκλεγεί στις 6 Μαΐου, εκτός από την τετραεδρική περιφέρεια της Κορινθίας, που συμβαίνει ένα απ' τα παράδοξα του εκλογικού νόμου, με το πρώτο κόμμα να εκλέγει τρεις βουλευτές κι έναν το τέταρτο.
Ειδικότερα, στην Αργολίδα, επανεκλέγονται από τη ΝΔ ο Γιάννης Ανδριανός, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Κοδέλας κι από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης.
Στη Λακωνία επανεκλέγονται, με τη ΝΔ ο Θανάσης Δαβάκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Αραχωβίτης και με το ΠΑΣΟΚ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Στην Μεσσηνία εκλέγεται ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κι επανεκλέγονται στη δεύτερη θέση ο Γιάννης Λαμπρόπουλος και στην τρίτη θέση ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, παλαιός βουλευτής του κόμματος που κερδίζει την έδρα από το ΠΑΣΟΚ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος και με την Χρυσή Αυγή ο Δημήτρης Κουκούτσης.
Στην Αρκαδία επανεκλέγονται με τη ΝΔ ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος, με τον ΣΥΡΙΖΑ ο γιατρός Κώστας Ζαχαριάς και με το ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Τέλος, στην τετραεδρική περιφέρεια της Κορινθίας, επανεκλέγονται με τη ΝΔ ο τέως νομάρχης Νίκος Ταγαράς, ο Χρήστος Δήμας που εξελέγη για πρώτη φορά τον Μάιο και ο παλαιός βουλευτής Κώστας Κόλλιας, ενώ με την Χρυσή Αυγή επανεκλέγεται ο Ευστάθιος Μπούκουρας.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)