Ρωσία: Η Μόσχα δεν θα αντιταχθεί στην αποχώρηση του σύρου προέδρου Αλ-Άσαντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρωσία: Η Μόσχα δεν θα αντιταχθεί στην αποχώρηση του σύρου προέδρου Αλ-Άσαντ

Η Ρωσία δεν θα αντιταχθεί στην αποχώρηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ-Άσαντ, αν μια τέτοια κίνηση είναι αποτέλεσμα ενός διαλόγου ανάμεσα στους ίδιους τους Σύρους και δεν επιβάλλεται με εξωτερική πίεση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Αν οι Σύροι συμφωνούν μεταξύ τους (για την αποχώρηση του Ασαντ), εμείς θα είμαστε ευτυχείς να υποστηρίξουμε μια τέτοια λύση», δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.

«Αλλά πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτο να επιβάλλονται οι προϋποθέσεις για έναν τέτοιο διάλογο από το εξωτερικό», τόνισε.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο Ιράν ο Λαβρόφ είπε ότι είναι απερίσκεπτο το να θέλουν να αποκλείσουν το Ιράν από μια μελλοντική διεθνή διάσκεψη για τη Συρία που έχει προτείνει η Μόσχα, έστω και αν αυτή τη συμμετοχή την βλέπουν με κακό μάτι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το Ιράν είναι μία από τις χώρες που έχουν επιρροή στην κυβέρνηση της Συρίας. Και να λέγεται ότι το Ιράν δεν έχει θέση εκεί διότι είναι μέρος του προβλήματος είναι στην καλύτερη περίπτωση απερίσκεπτο», δήλωσε ο Λαβρόφ στη συνέντευξη τύπου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ