Βέλγιο-ΕΕ: Οι μεγάλες δυνάμεις επιθυμούν συνομιλίες με το Ιράν για το ουράνιο υψηλού εμπλουτισμού, - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βέλγιο-ΕΕ: Οι μεγάλες δυνάμεις επιθυμούν συνομιλίες με το Ιράν για το ουράνιο υψηλού εμπλουτισμού,

Το Ιράν θα πρέπει να ξεκινήσει λεπτομερείς συνομιλίες με τις παγκόσμιες δυνάμεις για την αντιμετώπιση της παραγωγής του ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού, δήλωσε σήμερα μια ανώτερη διαπραγματευτής της ΕΕ με την Ισλαμική Δημοκρατία στον ομόλογό της στην Τεχεράνη.

Σε επιστολή της προς την Τεχεράνη, η Χέλγκα Σμίντ της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι μια προσφορά από τις έξι δυνάμεις που διαπραγματεύονται με το Ιράν για την επίλυση της αντιπαράθεσης για το πυρηνικό του πρόγραμμα, που προωθήθηκε σε ένα γύρο συνομιλιών στη Βαγδάτη τον περασμένο μήνα, παραμένει ακόμη στο τραπέζι.

«Παραμένει η συλλογική πεποίθηση των έξι δυνάμεων ότι η πρόταση αυτή εξακολουθεί να αποτελεί την πιο ελπιδοφόρα βάση για να κατευθυνθούν οι συζητήσεις μας προς την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων σε πρώιμο στάδιο», έγραψε σε επιστολή της προς τον Ιρανό αναπληρωτή διαπραγματευτή Αλι Μπαγέρι, αντιγραφό της οποίας εξασφάλισε το Ρόιτερς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ