Ιταλία: 68χρονοςσυνελήφθη για τη βομβιστική επίθεση της 19ης Μαΐου στο Μπρίντιζι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιταλία: 68χρονοςσυνελήφθη για τη βομβιστική επίθεση της 19ης Μαΐου στο Μπρίντιζι

Η Ιταλική αστυνομία συνέλαβε έναν 68χρονο άνδρα χθες ως ύποπτο για τη βομβιστική επίθεση μπροστά από ένα τεχνικό λύκειο στην οποία βρήκε το θάνατο μια 16χρονη μαθήτρια και τραυματίστηκαν 10 ακόμη άνθρωποι, περιλαμβανομένων έξι συμμαθητών της.

Έπειτα από πολύωρη ανάκριση στην πόλη Λέτσε, στη νότια Ιταλία, ο άνδρας φέρεται ότι ομολόγησε ότι κατασκεύασε και τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ.

Στην έρευνα για τη βομβιστική επίθεση σημειώθηκε μια «σημαντική και αποφασιστική» εξέλιξη χθες, είπε ο Αντόνιο Μανγκανέλι, ο επικεφαλής της ιταλικής αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι ερεύνησαν την επίθεση αρχικά πίστευαν ότι για την τοποθέτηση της βόμβας η οποία εξερράγη την 19η Μαΐου μπροστά σε ένα τεχνικό λύκειο στο Μπρίντιζι, ένα σημαντικό λιμάνι στη νότια Ιταλία, ευθυνόταν κάποια συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος.

Αλλά ο άνδρας ο οποίος είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, συνελήφθη φέρεται ότι είχε κίνητρο μια «προσωπική» βεντέτα και ήθελε απλώς να πάρει «εκδίκηση», πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα τις αρχές ότι δεν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο εισαγγελέας που προΐσταται της έρευνας σχεδιάζει να δώσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ