Λίβανος: Συμπλοκές μεταξύ στρατιωτών και κατοίκων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Λίβανος: Συμπλοκές μεταξύ στρατιωτών και κατοίκων

Συμπλοκές ξέσπασαν σήμερα μεταξύ σύρων στρατιωτών και κατοίκων μιας περιοχής του Λιβάνου στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι συγκρούσεις κατά τις οποίες γίνεται χρήση ρουκετών και πολυβόλων, σημειώνονται στον τομέα Χερμπέτ Νταούντ στην ορεινή περιοχή Ερσάλ.

Οι ταραχές ξέσπασαν μετά το θάνατο ενός Λιβανέζου νωρίς σήμερα το πρωί από πυρά σύρων στρατιωτών, στον ίδιο τομέα, δήλωσε τοπική πηγή στο Ερσάλ. Τρεις ακόμη Λιβανέζοι τραυματίστηκαν.

Η πλειοψηφία των κατοίκων στην περιοχή Ερσάλ είναι υποστηρικτές της εξέγερσης που ξέσπασε πριν από 15 μήνες κατά του καθεστώτος Ασαντ.

Η εξέγερση στη Συρία επιτείνει τις εντάσεις στο Λίβανο, ο οποίος μένει διχασμένος ανάμεσα στους πολέμιους και τους υποστηρικτές του Ασαντ.

Η πόλη της Τρίπολης στο βόρειο Λίβανο συγκλονίστηκε στις 2 και 3 Ιουνίου και στα μέσα Μαΐου από μάχες μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων του Ασαντ, με 24 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ