Αφγανιστάν: Διάσκεψη για την περιφερειακή ασφάλεια στην Καμπούλ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανιστάν: Διάσκεψη για την περιφερειακή ασφάλεια στην Καμπούλ

Το Αφγανιστάν θα φιλοξενήσει αυτόν τον μήνα περιφερειακή διάσκεψη για την ασφάλεια και την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης με τις γειτονικές χώρες, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Η διάσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου και θα συμμετάσχουν υπουργοί και ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι από 15 χώρες, ανάμεσά τους το Πακιστάν, το Ιράν, η Τουρκία, καθώς και χώρες της κεντρικής Ασίας.

Η διάσκεψη αυτή, ακολουθεί τη Διαδικασία της διάσκεψης της Κωνσταντινούπολης, που πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών στην Κωνσταντινούπολη, το Νοέμβριο, με θέματα την περιφερειακή ασφάλεια, την ανοικοδόμηση και τη συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

«Το Αφγανιστάν είναι απολύτως δεσμευμένο στη βελτίωση και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας στην περιοχή, γιατί αυτό δεν είναι μόνο προς το συμφέρον της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας του Αφγανιστάν, αλλά επίσης ολόκληρης της περιοχής», πρόσθεσε ο αφγανός εκπρόσωπος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ