Αίγυπτος: Έφτασε ο Χ.Μουμπάρακ στο δικαστήριο για να ακούσει την ετυμηγορία στη δίκη του - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αίγυπτος: Έφτασε ο Χ.Μουμπάρακ στο δικαστήριο για να ακούσει την ετυμηγορία στη δίκη του

Το ελικόπτερο που μεταφέρει τον έκπτωτο πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ προσγειώθηκε σε εγκαταστάσεις της αστυνομίας σε προάστιο του Καΐρου, κοντά στο δικαστήριο το οποίο σήμερα θα ανακοινώνει την ετυμηγορία του στη δίκη του 84χρονου πρώην προέδρου, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση.

Ο Μουμπάρακ θα είναι παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας για το ρόλο του στο θάνατο 850 διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης πέρυσι. Αν κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης λίγων ετών έως την εσχάτη των ποινών.

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει επίσης την ετυμηγορία του στη δίκη για διαφθορά των υιών Μουμπάρακ, Αλάα και Γκαμάλ, καθώς και του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ-Αντλι και έξι πρώην συνεργατών του στο υπουργείο για τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις καταστολής στις οποίες σκοτώθηκαν οι 850 διαδηλωτές.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ