Αυστραλία: Η πρωθυπουργός προειδοποιεί τους μεγιστάνες του ορυκτού πλούτου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Η πρωθυπουργός προειδοποιεί τους μεγιστάνες του ορυκτού πλούτου

Xωρίς περιστροφές και σε τόνους που δεν επιδέχονταν παρερμηνείες, η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, υπενθύμισε στους μεγιστάνες της βιομηχανίας εξόρυξης μεταλλευμάτων ότι «ο ορυκτός πλούτος της χώρας ανήκει σ' όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της Αυστραλίας και η Εργατική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διανείμει τα οφέλη στην εργατική τάξη».

Στο επίσημο ετήσιο δείπνο του Αυστραλιανού Συμβουλίου Μεταλλευμάτων, αποφασισμένη να πει τα πράγματα με το όνομά τους παραδέχτηκε -εκ προοιμίου- ότι «γνωρίζει πολύ καλά ότι πολλοί στη βιομηχανία των μεταλλευμάτων έχουν σοβαρές διαφορές απόψεων με την κυβέρνηση».

«Δεν μπορούν να ανεχθούν, το γεγονός ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα έσοδα από τους φόρους του άνθρακα και των μεταλλευμάτων, προκειμένου να στηρίξει οικογένειες μέτριου και χαμηλού εισοδήματος, καθώς επίσης και για έργα υποδομής.»

«Ξεχνάτε ένα πράγμα» τόνισε με έμφαση, «ότι τα ορυχεία δεν είναι δικά σας. Ούτε και δικά μου βέβαια. Απλώς η κυβέρνηση σας πουλά μόνο το δικαίωμα εξόρυξης των μεταλλευμάτων. Τα ορυχεία ανήκουν στον αυστραλιανό λαό. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Η πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι εταιρείες εξόρυξης ορυκτού πλούτου «πουθενά σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα μπορούσαν να βρούνε καλύτερες ευκαιρίες. Επίσης, πουθενά αλλού η βιομηχανία εξόρυξης ορυκτών δεν έχει λαμπρότερο μέλλον. Αυτή είναι η Αυστραλία και κυβερνάται από Εργατική κυβέρνηση», υπενθύμισε η Τζούλια Γκίλαρντ .

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ