Κολομβία: Αναστολή στρατιωτικών επιχειρήσεων για τη διευκόλυνση της απελευθέρωσης ενός Γάλλου δημοσιογράφου από τους αντάρτες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κολομβία: Αναστολή στρατιωτικών επιχειρήσεων για τη διευκόλυνση της απελευθέρωσης ενός Γάλλου δημοσιογράφου από τους αντάρτες

Ο στρατός της Κολομβίας πρόκειται να αναστείλει από αύριο τις επιχειρήσεις του στο νότιο τμήμα της χώρας ώστε να επιτρέψει στους αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) να προχωρήσουν, όπως εξήγγειλαν, στην απελευθέρωση του Γάλλου δημοσιογράφου Ρομεό Λανγκλουά, ανακοίνωσε χθες στην Μπογοτά η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

«Η αναστολή των στρατιωτικών επιχειρήσεων θα αρχίσει την Τρίτη 29η στις 18:00 [Τετάρτη στις 02:00, ώρα Ελλάδας] και πρόκειται να διαρκέσει ως την Πέμπτη στις 06:00 [14:00, ώρα Ελλάδας]», δήλωσε ο Χόρντι Ράις, εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ στην Κολομβία, έπειτα από μια συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης της χώρας.

Νωρίτερα χθες, οι FARC ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να παραδώσουν την Τετάρτη τον δημοσιογράφο σε μια αντιπροσωπεία της ΔΕΕΣ. Η αναστολή των στρατιωτικών επιχειρήσεων ήταν ένας από τους όρους που είχαν θέσει οι αντάρτες, για την ασφάλεια των μαχητών τους.

Οι αντάρτες πρέπει να δώσουν τις συντεταγμένες όπου θα βρίσκεται ο δημοσιογράφος «το αργότερο την Τετάρτη στις 07:00 το πρωί [15:00 ώρα Ελλάδας]», διευκρίνισε ο Ράις, μετά τη συνάντησή του με αξιωματούχους, περιλαμβανομένων του Χόρχε Μπεντόγια, υφυπουργού Άμυνας της Κολομβίας, και του Πιερ-Ζαν Βαντόρν, πρεσβευτή της Γαλλίας στην Μπογοτά.

Η ΔΕΕΣ πρέπει να ενημερωθεί για τις ακριβείς συντεταγμένες όπου θα γίνει «η απελευθέρωση του κ. Λανγκλουά, πριν (. . .) αρχίσει η ανθρωπιστική αποστολή», τόνισε ο Ράις.

Ο 35χρονος Λανγκλουά, ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου France 24 στην Κολομβία, είχε αιχμαλωτιστεί την 28η Απριλίου από μαχητές των FARC, στην διάρκεια της επίθεσής τους εναντίον μιας κοινής περιπολίας της αστυνομίας και του στρατού στην επαρχία Κακετά.

Οι αντάρτες είχαν δεσμευτεί νωρίτερα φέτος ότι σταματούν τις απαγωγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ