ΗΠΑ: Περιοδεία σε Σκανδιναβία, Καύκασο και Τουρκία θα κάνει η Χίλαρι Κλίντον - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Περιοδεία σε Σκανδιναβία, Καύκασο και Τουρκία θα κάνει η Χίλαρι Κλίντον

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον αρχίζει την προσεχή εβδομάδα 8ήμερη περιοδεία στη Σκανδιναβία, τον Καύκασο και την Τουρκία, όπου θα έχει συνομιλίες για θέματα ασφαλείας, καθώς επίσης για το περιβάλλον και την υγεία.

Ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι η Κλίντον αρχίζει την περιοδεία της, η οποία θα διαρκέσει από τις 31 Μαΐου ως τις 7 Ιουνίου, με επισκέψεις στη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, όπου θα έχει συνομιλίες κυρίως για θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Στο Όσλο της Νοβηγίας, η αμερικανίδα υπουργός θα μιλήσει σε διάσκεψη για την παγκόσμια υγεία την 1η Ιουνίου και στις 2 Ιουνίου θα επισκεφθεί το Τρόμσο στην Αρκτική όπου θα έχει συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή.

Μετά τη Σκανδιναβία, η Κλίντον θα ταξιδέψει στην Αρμενία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν όπου θα έχει συνομιλίες για «την περιφερειακή ασφάλεια, τη δημοκρατία, την οικονομική ανάπτυξη και την πάταξη της τρομοκρατίας».

Η Κλίντον θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στην Κωνσταντινούπολη, όπου στις 7 Ιουνίου θα μιλήσει σε φόρουμ για την πάταξη της τρομοκρατίας, ενώ θα έχει συνομιλίες με Τούρκους αξιωματούχους για τη Συρία και το Ιράν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ