Πακιστάν: Ο γιός της πρώην πρωθυπουργού κατηγορεί για τη δολοφονία της τον πρώην πρόεδρο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πακιστάν: Ο γιός της πρώην πρωθυπουργού κατηγορεί για τη δολοφονία της τον πρώην πρόεδρο

Ο γιος της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο κατηγόρησε χθες Πέμπτη τον εξόριστο πρώην πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ ότι "σκότωσε τη μητέρα" του, η οποία δολοφονήθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας στα τέλη του 2007.

Γιος του σημερινού προέδρου του Πακιστάν Ασίφ Άλι Ζαρντάρι, ο Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρντάρι δηλώνει επίσης σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN πως επιθυμεί να διαδραματίσει ένα μεγαλύτερο ρόλο στην πακιστανική πολιτική ζωή.

«Έχω εμπιστοσύνη στην πακιστανική κυβέρνηση για να εγγυηθεί με τον κατάλληλο τρόπο την ασφάλειά μου, όχι όπως η κυβέρνηση που σαμποτάρισε τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τη μητέρα μου στο Πακιστάν», συνέχισε ο 23χρονος Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρντάρι, ο οποίος επέστρεψε στο Πακιστάν το 2011 έπειτα από σπουδές στην Οξφόρδη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δολοφονία της μητέρας του οφείλεται σε ισλαμιστές και στο καθεστώς του Μουσάραφ.

«Η Αλ Κάιντα έδωσε τη διαταγή για να γίνει, οι Ταλιμπάν πραγματοποίησαν την επίθεση και ο Περβέζ Μουσάραφ σαμποτάρισε τα μέτρα ασφαλείας που την περιέβαλαν όταν έμαθε ότι θα γίνουν επιθέσεις, ώστε να εξοντωθεί», δήλωσε στη συνέχεια.

«Σκότωσε τη μητέρα μου. Τον θεωρώ υπεύθυνο για το φόνο της μητέρας μου", πρόσθεσε. "Την είχε απειλήσει ο ίδιος προηγουμένως. Της είχε πει: 'Η ασφάλειά σας συνδέεται άμεσα από τις σχέσεις μας και τη συνεργασία μας'», είπε ακόμη ο Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρντάρι.

Σε βάρος του πρώην προέδρου, ο οποίος ζει εξόριστος ανάμεσα στο Λονδίνο και το Ντουμπάι, έχουν εκδοθεί τρία εντάλματα σύλληψης στο Πακιστάν, το ένα από τα οποία στο πλαίσιο της έρευνας για το φόνο της Μπούτο. Κατηγορείται ότι στην καλύτερη περίπτωση απέτυχε να προστατεύσει την αντίπαλό του και στη χειρότερη συμμετείχε στη δολοφονία της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ