ΗΠΑ: Νέα διαδήλωση κατά του ΝΑΤΟ στα περιθώρια της συνόδου στο Σικάγο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Νέα διαδήλωση κατά του ΝΑΤΟ στα περιθώρια της συνόδου στο Σικάγο

Εκατοντάδες φιλειρηνιστές και αντικαπιταλιστές διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το κτήριο της Μπόινγκ στο Σικάγο, το οποίο από το περασμένο Σάββατο αποτελεί την έδρα των συνομιλιών ανάμεσα στους ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, μεταφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Η διαδήλωση, την οποία επέβλεπαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, εξελίχθηκε σε ήρεμο και κόσμιο κλίμα.

Χθες, συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της τάξης έπειτα από την άρνηση των διοργανωτών της διαδήλωσης να υπακούσουν στη διαταγή της αστυνομίας να διαλυθούν.

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι συνελήφθησαν και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Οι εικόνες που προβλήθηκαν από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα εμφανίζουν τους αστυνομικούς να ξυλοκοπούν τους διαδηλωτές με τα γκλομπ τους.

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ διεξάγεται σε συνεδριακό κέντρο στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, το οποίο φρουρείται ασφυκτικά από σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑΤΟ ΗΠΑ διαδήλωση ειρηνική διαδήλωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ