Ισπανία: Εκτίμηση ότι το έλλειμμα του 2011ότι ανήλθε στο 8,9% - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισπανία: Εκτίμηση ότι το έλλειμμα του 2011ότι ανήλθε στο 8,9%

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε χθες ότι αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της για το δημόσιο έλλειμμα του 2011 στο 8,9% του ΑΕΠ της χώρας από 8,51% που θεωρείτο ότι ήταν ως σήμερα, λόγω της δημοσιονομικής εκτροπής ορισμένων περιφερειών.

«Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι τα τελευταία δεδομένα ότι τα τελευταία δεδομένα που απέστειλαν οι αυτονομίες [επαρχίες] αυξάνουν κατά 0,4% τις δημόσιες δαπάνες και αυτό αυξάνει [το έλλειμμα] στο 8,9%», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Η ισπανική κυβέρνηση υποστήριξε ότι παρά την αναθεώρηση, ο στόχος να μειωθεί το έλλειμμα στο 5,3% του ΑΕΠ το 2012 με ένα πρόγραμμα λιτότητας που θεωρείται ότι δεν έχει ιστορικό προηγούμενο παραμένει ο ίδιος, σε μια χρονική συγκυρία που η κατάσταση της οικονομίας της χώρας προκαλεί αναστάτωση στις αγορές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ