Γαλλία: O Φρανσουά Ολαντ, απέτισε φόρο τιμής στον Κάρλος Φουέντες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γαλλία: O Φρανσουά Ολαντ, απέτισε φόρο τιμής στον Κάρλος Φουέντες

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του μεξικανού συγγραφέα Κάρλος Φουέντες, ενω τον χαρακτήρισε στρατευμένο, εκτός κανόνων και δογμάτων και υπέρμαχο της απλότητας και της αξιοπρέπειας στην ανθρωπότητα.

Ο Κάρλος Φουέντες πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 83 ετών σε νοσοκομείο της μεξικανικής πρωτεύουσας όπου νοσηλευόταν με καρδιακά προβλήματα.

Ο Φουέντες που θεωρείτο σχεδόν κάθε χρονιά υποψήφιος για το Νόμπελ Λογοτεχνίας, είχε τιμηθεί το 1987 με το βραβείο Θερβάντες το πλέον σημαντικό βραβείο για την ισπανόφωνη λογοτεχνία.

Ο Ολάντ σε ανακοίνωσή έκανε λόγο για τον εκλιπόντα : «Χαιρετίζω ένα μεγάλο μεξικανό συγγραφέα που εξέφρασε τόσο καλά τον πνευματικό πλούτο της χώρας του μέσω του πλούσιου και πρωτότυπου έργου του», και συμπλήρωσε: «Στο όνομα της Γαλλίας χαιρετίζω με σεβασμό ένα σημαντικό όνομα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αλλά και ένα σημαντικό φίλο της χώρας μας»

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ