Βέλγιο: Εκτενείς αναφορές στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα περιέχει ο σημερινός Τύπος - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βέλγιο: Εκτενείς αναφορές στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα περιέχει ο σημερινός Τύπος

Εκτενείς αναφορές στις εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και στη χθεσινή σύνοδο του Eurogroup περιέχει ο σημερινός βελγικός και κοινοτικός Τύπος.

Ειδικότερα, η εφημερίδα «L' Echo» δημοσιεύει πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Η Ευρώπη και οι αγορές πιέζουν την Ελλάδα να καταλήξει» στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «εάν οι τελευταίες διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης αποτύχουν, νέες εκλογές θα διοργανωθούν πριν από το τέλος του Ιουνίου, με την προοπτική να ενισχυθούν τα κόμματα που αντιτάσσονται ριζικά στο πρόγραμμα λιτότητας της απερχόμενης κυβέρνησης του τεχνοκράτη Λουκά Παπαδήμου».

Η ίδια εφημερίδα στο κύριο άρθρο της, με τίτλο «Η δημοκρατία εχθρός του εαυτού της» και υπέρτιτλο «Η επιλογή των Ελλήνων γύρισε εναντίον τους» αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Ήθελαν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Μένουν η πανούκλα ή η χολέρα. Είναι η θλιβερή πραγματικότητα που επικρατεί στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι οι πολιτικοί είναι έτοιμοι να υποσχεθούν τα πάντα και οτιδήποτε. Στην Αθήνα, αυτή η άσκηση έφτασε τα όριά της. Ας πάρουμε πρώτα από όλα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Χρεοστάσιο, άρνηση της λιτότητας που επέβαλλαν οι πιστωτές, αύξηση των συντάξεων, δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα, κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος…. αλλά παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Ένα σχήμα τελείως απρόσιτο. Η Ελλάδα έχασε το 20% του εθνικού της πλούτου, 65 δισ. ευρώ δραπέτευσαν από τις εγχώριες τράπεζες, από τα οποία 16 δισ. έξω από τα σύνορα. Και η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χρόνο ύφεσης» επισημαίνει η εφημερίδα.

Από πλευράς της η διαδικτυακή πύλη euractiv.com, σε δημοσίευμα με τίτλο «Εντείνονται οι συζητήσεις για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», αναφέρει ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, η επίσημη γραμμή ήταν πως τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αποτελούν ανοησία και προπαγάνδα. Όμως, συνεχίζει η euractiv.com, οι συζητήσεις έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες, που παραδέχονται ότι εκπονούν σχετικά σχέδια αντιμετώπισης της κρίσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ