Τουρκία: Ο Τύπος για τη νίκη της ομάδας Μπάσκετ του Ολυμπιακού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΣΠΟΡ 

Τουρκία: Ο Τύπος για τη νίκη της ομάδας Μπάσκετ του Ολυμπιακού

Η χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί της CSKΑ Μόσχας και η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου από την ομάδα του Πειραιά, εξαίρεται από τον τουρκικό Τύπο.

«Ένα παραμύθι του Πειραιά: 62- 61» γράφει η Vatan και τονίζει ότι η CSKΑ, που κυριάρχησε στο παιχνίδι και προηγείτο στο 28ο λεπτό με 53- 34, στα υπόλοιπα 12 λεπτά σημείωσε μόνο 12 πόντους και ο Ολυμπιακός άρχισε την άνοδο, φθάνοντας στη νίκη το τελευταίο δευτερόλεπτο με το καλάθι του Γ. Πρίντεζη.

Οι Έλληνες φίλαθλοι που μπήκαν την τελευταία στιγμή στο γήπεδο μοιράστηκαν τη χαρά τους με τους παίκτες του Ολυμπιακού.

«Απίστευτη επιστροφή» γράφει η Turkiye, η δε Takvim σημειώνει ότι «ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία». Για «Ένα παραμύθι» κάνει λόγο η Sabah.

Η Hurriyet αναφέρεται στον αγώνα με τον τίτλο «Η Πόλη των θαυμάτων» και τονίζει ότι και ο Ολυμπιακός, μετά τη Λίβερπουλ, υπέγραψε μια καταπληκτική επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Η δε Haberturk αναφέρει για τον αγώνα ότι «Γράφηκε ιστορία» και τονίζει ότι τα πάντα ανατράπηκαν την τελευταία στιγμή .

Η Bugun αναφέρεται στην νίκη του Ολυμπιακού με τον τίτλο «ο γείτονας έγραψε ιστορία» η Aksam γράφει «Πρωταθλητής ο αδέκαρος» και στον υπέρτιτλο τονίζει ότι ο αδέκαρος της Ελλάδας Ολυμπιακός, που δίνει μάχη με την οικονομική κρίση, σόκαρε το ρωσικό γίγαντα CSKΑ και τελικά ο Ολυμπιακός έβαλε υπογραφή σε ένα μύθο στην Κωνσταντινούπολη.

Η Zaman γράφει: «Ο μεγαλύτερος της Ευρώπης, ο Ολυμπιακός».

Η Cumhuriyet σημειώνει για τον αγώνα: «Ο μεγαλύτερος όλων Ολυμπιακός» αλλά και «πάλι Έλληνες, πάλι επεισόδια» και αναφέρεται στα επεισόδια μεταξύ οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, που φιλονίκησαν τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου.

Στο Ατάκιοϊ πετροβολήθηκε το λεωφορείο με οπαδούς του Ολυμπιακού και τραυματίστηκαν οκτώ οπαδοί. Επίσης, κατά την είσοδο στο γήπεδο βρέθηκε μαχαίρι σε οπαδό του Παναθηναϊκού και ένας Έλληνας χούλιγκαν δάγκωσε το αυτί άνδρα των δυνάμεων ασφαλείας, γεγονός που οδήγησε σε ένταση με την αστυνομία.

Τη συμπλοκή που ξέσπασε, διέλυσαν οι άνδρες των δυνάμεων ταχείας επέμβασης.

Συμπλοκές σημειώθηκαν και μέσα στον χώρο, μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, οι δε φίλαθλοι του Ολυμπιακού επιτέθηκαν και στον Ιμπραΐμ Κουτλάι, ο οποίος είχε παίξει για αρκετό διάστημα στον Παναθηναϊκό. Και στην περίπτωση αυτήν, επενέβη η αστυνομία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ