Νορβηγία: Kαταθέτουν σήμερα οι επιζήσαντες απο το μακελειό του Μπράιβικ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νορβηγία: Kαταθέτουν σήμερα οι επιζήσαντες απο το μακελειό του Μπράιβικ

Τρεις επιζήσαντες απο το περσινό μακελειό που προκάλεσε ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ στο νησί Ουτόγια, πρόκειται σήμερα να καταθέσουν στη δίκη του κατηγορούμενου για την βομβιστική επίθεση στο Όσλο και τις επιθέσεις στο Νορβηγικό νησί Ουτόγια,από την οποία σκοτώθηκαν 69 άνθρωποι.

Η 24χρονη Τόνιε Μπρένα, η οποία ήταν μια από τα 564 μέλη της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος που συμμετείχαν σε κατασκήνωση στο Ουτόγια την εποχή της επίθεσης, πρόκειται να καταθέσει πρώτη στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Όσλο. Η κοπέλα γλίτωσε από την επίθεση προσποιούμενη τη νεκρή.

Η Μπρένα αναφέρθηκε και πάλι στις συνεντεύξεις που είχε δώσει στο πρακτορείο ειδήσεων NTB στις οποίες περιέγραφε πως άκουγε τον Μπράιβικ να φωνάζει θριαμβευτικά στη διάρκεια της επίθεσης στις 22 Ιουλίου, την οποία ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι διέπραξε αλλά έχει δηλώσει αθώος.

Εβδομήντα-επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις στο Όσλο και στο νησί Ουτόγια. Στο δικαστήριο αναμένεται επίσης να παρουσιαστούν σήμερα ιατροδικαστικές εκθέσεις για 12 από τα θύματα.

Η δίκη του Μπράιβικ ξεκίνησε στις 16 Απριλίου και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τον Ιούνιο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ