Αφγανιστάν: Εννιά νεκροί απο διπλή επίθεση ανταρτών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανιστάν: Εννιά νεκροί απο διπλή επίθεση ανταρτών

Πέντε αστυνομικοί και τέσσερις φρουροί σκοτώθηκαν χθες σε δύο επιθέσεις ανταρτών στο δυτικό και στο ανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας και των τοπικών αρχών.

Οι πέντε αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους απο μια βόμβα που πυροδοτήθηκε κάτω από το όχημα περιπολίας τους στην επαρχία Φαράχ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, αναφέρει ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ο Άμπντουλ Ραούφ Αχμάντι, στο Γαλλικό Πρακτορείο, αποδίδοντας την επίθεση στους Ταλιμπάν.

Στην επαρχία Πάκτικα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, αντάρτες πυροδότησαν μια βόμβα κάτω από το όχημα του διευθυντή των σώματος επιθεώρησης δημόσιας εκπαίδσευσης στην επαρχία, Άτα Μοχάμαντ Κάνεχ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και να σκοτωθούν τέσσερις σωματοφύλακές του.

Ο Κάνεχ επέστρεφε στο γραφείο του αφού είχε επιθεωρήσει σχολεία κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, δήλωσε ο Αμανουλάχ Εμάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας.

Ακόμα τέσσερα μέλη του προσωπικού του υπουργείου Παιδείας τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή στη Σαράν, στην επαρχιακή πρωτεύουσα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι αρχές απέδωσαν και αυτήν τη βομβιστική επίθεση σε αντάρτες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ