Ρουμανία: Ανάγκη για εύρεση νέων πόρων, πέραν του τραπεζικού δανεισμού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρουμανία: Ανάγκη για εύρεση νέων πόρων, πέραν του τραπεζικού δανεισμού

Αναγκαία χαρακτήρισε την εξεύρεση πόρων από άλλες πηγές πέραν του τραπεζικού δανεισμού, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου του Βουκουρεστίου (BVB) Λούτσιαν Άγκελ.

«Η Ρουμανία εξαρτάται, προς το παρόν, κατά 100%, από τραπεζικά δάνεια και οι αρχές πρέπει να βρουν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης τα επόμενα χρόνια, με στόχο τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα εμβάσματα από την Ισπανία και την Ιταλία θα μειωθούν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες. Επιπλέον, η Ρουμανία θα ξεκινήσει την αποπληρωμή του δανείου που χορηγήθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του BVB διατύπωσε την εκτίμηση πως η Ρουμανία διαθέτει την απαραίτητη δυναμική για να απορροφήσει μεγαλύτερο όγκο ευρωπαϊκών κονδυλίων.

«Η εξεύρεση οικονομικών πόρων από εναλλακτικές πηγές αποτελεί στρατηγική απόφαση για εμάς και εάν λάβουμε τη σωστή απόφαση, τότε μας περιμένει ένα καλύτερο μέλλον. Σε διαφορετική περίπτωση, θα παραμείνουμε εξαρτημένοι από τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο» υπογράμμισε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ