Αυστραλία: Φιλολαικός ο προυπολογισμός της Γκίλαρντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Φιλολαικός ο προυπολογισμός της Γκίλαρντ

Τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, είναι ο κεντρικός στόχος του πέμπτου προϋπολογισμού της κυβέρνησης Γκίλαρντ για το οικονομικό έτος 2012-2013, που κατέθεσε την Τρίτη το βράδυ ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών, Γουέιν Σουάν.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πάντως πως ούτε ο προϋπολογισμός αυτός θα σώσει την κυβέρνηση μειοψηφίας, της οποίας η δημοτικότητα κινείται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Ο κ. Σουάν ανακοίνωσε, επίσης, οτι θα γίνουν σημαντικές δαπάνες για την περίθαλψη των ανάπηρων πολιτών και των ηλικιωμένων, τη βελτίωση της οδοντιατρικής περίθαλψης, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την κατασκευή δημοσίων έργων και υπογράμμισε ότι η χώρα επιστρέφει στους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, που αποτελούν εγγύηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση μελλοντικών οικονομικών δυσκολιών, καθώς και για τη διασφάλιση της δυνατότητας της Αποθεματικής Τράπεζας να μειώσει περαιτέρω τους τόκους.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης αύξηση σε 190.000 του αριθμού των μεταναστών που θα δεχθεί η χώρα το νέο οικονομικό έτος. Εξ αυτών, οι 5.000 θα είναι ειδικευμένοι μετανάστες, ενώ 13.750 θα μπουν στη χώρα στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανθρωπιστικής Μετανάστευσης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ