Ουκρανια: Η Τιμοσενκο στο νοσοκομείο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ουκρανια: Η Τιμοσενκο στο νοσοκομείο

Αυτοκινητοπομπή τεσσάρων οχημάτων με τη συνοδεία της ουκρανικής αστυνομίας εισήλθε σήμερα στο νοσοκομείο του Χαρκίβ στην Ανατολική Ουκρανία, όπου η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο θα υποβληθεί σε θεραπεία.

Οι σωφρονιστικές αρχές της φυλακής του Χαρκίβ δέχτηκαν η Τιμοσένκο, η οποία υποφέρει από δισκοπάθεια, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να εξεταστεί και να ακολουθήσει αγωγή από γερμανό γιατρό.

«Σήμερα η Γιούλα Τιμοσένκο μεταφέρθηκε από το σωφρονιστικό ίδρυμα Κατσανίβσκα στο νοσοκομείο», επιβεβαίωσαν οι σωφρονιστικές υπηρεσίες.«Κατά τη διακομιδή της η κρατούμενη δεν διατύπωσε κανένα παράπονο ούτε προέβη σε δήλωση. Η κατάσταση της υγείας της δεν επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τους γιατρούς», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ένας από τους δικηγόρους της Τιμοσένκο, ο βουλευτής Σεργκούι Βλασένκο, είπε ότι έχει άδεια να δει την πελάτισσά του αύριο Πέμπτη.

Η κόρη της, η Ευγενία Τιμοσένκο, δήλωσε χθες ότι η μητέρα της δέχτηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο αυτό σήμερα υπό τον όρο ότι θα αναλάβει την περίθαλψή της γερμανός γιατρός που εστάλη από νοσοκομείο του Βερολίνου.

Ο θεράπων γιατρός της Τιμοσένκο, ο Γερμανός Λουτς Χαρμς, θα τη βοηθήσει να επανέλθει από την απεργία πείνας που ξεκίνησε από τις 20 Απριλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία που υφίσταται όπως δηλώνει, είχε διευκρινίσει η κόρη της, μετά την επίσκεψη που έκανε στη μητέρα της στη φυλακή.

Πρωτοπόρος της πορτοκαλί επανάστασης στην Ουκρανία το 2004, η Τιμοσένκο φυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2011 και καταδικάστηκε τον Οκτώβριο σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας. Η ίδια κατήγγειλε τη δίκη αυτή ως μια προσωπική εκδίκηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος εξελέγη το 2010.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ