Σερβία: Έκπληκτη η κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα των εκλογών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Έκπληκτη η κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα των εκλογών

Σε αναβρασμό βρίσκονται τα σερβικά ΜΜΕ σχετικά με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα. Εκτιμάται ότι το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε στη μεταπολίτευση αλλάζει ριζικά ανατρέποντας τον δικομματισμό.

Το σημερινό άρθρο της εφημερίδας «Πολίτικα», έχει ως τίτλο : «Οι Έλληνες τιμώρησαν τα κυβερνώντα κόμματα» στο σημερινό της άρθρο αναφερόμενη στις εκλογές στην Ελλάδα.
Η εφημερίδα εκτιμά ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν «μία σαφής απάντηση στα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης». Έκπληξη εκφράζεται για τα χαμηλό ποσοστό που έλαβε το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται ως ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στα σερβικά ΜΜΕ η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη βουλή, η οποία χαρακτηρίζεται ως «ακροδεξιά, ρατσιστική και νεοναζιστική οργάνωση».

Το σερβικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων BETA, σε ανταπόκριση από την Αθήνα, αναφέρεται στη βίαιη συμπεριφορά, κατά των δημοσιογράφων, των «κουρεμένων» μελών της Χρυσής Αυγής, στη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού τους, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, που αναφέρεται από το BETA ως «ηγέτης των νεοναζιστών» κατηγόρησε με έντονο ύφος τους ξένους δημοσιογράφους ότι «διαδίδουν ψέματα για την οργάνωση του».
Η φράση «ερχόμαστε» του Ν. Μιχαλολιάκου προοιωνίζει «το θυελλώδες κλίμα που θα επικρατήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής» καταλήγει στο σχόλιό του το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι εκτιμήσεις των σερβικών ΜΜΕ συμφωνούν ότι η σύνθεση της ελληνικής βουλής, όπως προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές, καθιστά ιδιαίτερα επίπονη τη διαδικασία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ