Βρετανία: Με 51,5% επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου ο Μπόρις Τζόνσον - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βρετανία: Με 51,5% επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου ο Μπόρις Τζόνσον

Τα αποτελέσματα των εκλογών ανέδειξαν δήμαρχο του Λονδίνου τον συντηρητικό Μπόρις Τζόνσον χθες Παρασκευή με ποσοστό 51,5% μετά μια σκληρή μάχη με τον αντίπαλό του υποψήφιο των Εργατικών Κεν Λίβινγκστον ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 48,5%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Ο Τζόνσον λίγο μετά την εκλογή του, δήλωσε σε ομιλία του στο Δημαρχείο: «Θα συνεχίζω να μάχομαι για το καλό των Λονδρέζων»
Περίπου 5,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε επτά υποψηφίους τον δήμαρχο μιας από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου, η οποία φέτος το καλοκαίρι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η νίκη του Τζόνσον είναι μια παρηγοριά για τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και την κυβέρνηση συνασπισμού Συντηρητικών και Φιλελεύθερων-Δημοκρατών, μετά τα άσχημα αποτελέσματα στις δημοτικές εκλογές της Πέμπτης, στις οποίες έχασαν 12 δημοτικά συμβούλια κυρίως στη νότια Αγγλία και την Ουαλία, περιφέρειες που θεωρούνται κρίσιμες για τις βουλευτικές εκλογές το 2015.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ