Ουκρανία: H Nορβηγία εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για την υπόθεση Τιμοσένκο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ουκρανία: H Nορβηγία εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για την υπόθεση Τιμοσένκο

Η Νορβηγική κυβέρνηση κάλεσε στο Όσλο, πρεσβευτή της Ουκρανίας προκειμένου να του εκφράσει επισήμως την ανησυχία της για την κατάσταση της Γιούλια Τιμόσενκο, η οποία συνεχίζει την απεργία πείνας στη φυλακή, ανακοίνωσε το Νορβηγικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Νορβηγία ανησυχεί για την μεταχείριση της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμόσενκο και για το Κράτος δικαίου στην Ουκρανία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιόνας Γκαρ Στέρε.

Στη διάρκεια συνάντησής τους ο Νορβηγός υφυπουργός Εξωτερικών Τοργκέιρ Λάρσεν εξέφρασε στον Ουκρανό πρεσβευτή την ανησυχία του για την κατάσταση της Γιούλια Τιμόσενκο, καθώς και των άλλων πολιτικών κρατουμένων.

«Οι πληροφορίες για την μεταχείριση της Τιμόσενκο είναι ανησυχητικές. Έχουμε ζητήσει από τις ουκρανικές αρχές να εξηγήσουν το τι έχει συμβεί. Η Ουκρανία θα πρέπει να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της», υπογράμμισε ο Στέρε.

Παράλληλα ανώτατο στέλεχος του κόμματος του πρωθυπουργού Βίκτορ Γιανούκοβιτς απείλησε σήμερα τη Γερμανία με οικονομικές κυρώσεις για την στάση των Γερμανών στην υπόθεση Τιμόσενκο.

«Αυτοί που θα χάσουν είναι οι γερμανοί κατασκευαστές», τόνισε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Λέονιντ Κοζάρα σε συνέντευξή του στον ιστότοπο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε σήμερα, πως οι χώρες της ΕΕ δεν επιθυμούν να επικυρώσουν τη συνθήκη σύνδεσης με την Ουκρανία εξαιτίας της υπόθεσης Τιμόσενκο.

«Χωρίς συμφωνία, η γερμανική πρόσβαση στην ουκρανική αγορά είναι περιορισμένη», τόνισε ο Κοζάρα και συμπλήρωσε: Μου φαίνεται πως η υπόθεση Τιμόσενκο έλαβε προσωπικές διαστάσεις για ορισμένους δυτικούς πολιτικούς»


(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ